ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Σ.ΜΑΥΡΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

Συνήθεις Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Τι είναι ο ορθοδοντικός;
Ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη διάγνωση, την πρόληψη και την θεραπεία ανωμαλιώντου προσώπου και του στόματος που προκαλούνται από στραβά, συνωστισμένα ή προέχοντα δόντια ή από γνάθους που δεν ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους. Ορθοδοντικός είναι ο οδοντίατρος που ασκεί αποκλειστικά την ορθοδοντική, στην οποία ειδικεύθηκε σε αναγνωρισμένο πρόγραμμα για 3 τουλάχιστον χρόνια.

Περισσότερα...

 


Πότε πρέπει να γίνεται η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό και γιατί;
Ο πρώτος έλεγχος στον ορθοδοντικό προτείνεται, από την American Association of Orthodontists (AAO), να πραγματοποιείται μέχρι την ηλικία των 7 ετών...

Περισσότερα...

 


Προσοχή στην επιλογή του Ορθοδοντικού!
Ο Επαγγελματικός Σύλλογος Ορθοδοντικών Ελλάδος εφιστά την προσοχή του κοινού κατά την επιλογή του κατάλληλου ιατρού για την ορθοδοντική του θεραπεία.

Περισσότερα...

 

 

Πρέπει να βγάλω τους φρονιμίτες μου;

Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν τουλάχιστον ένα φρονιμίτη σε μη φυσιολογική θέση (έγκλειστο ή ημι-έγκλειστο) δημιουργώντας προβλήματα (όπως φλεγμονή, περιοδοντίτιδα, κύστεις κ.α.) ενώ συχνά προκαλούνται προβλήματα και στην ορθοδοντική θεραπεία, αφού εμποδίζεται η ομαλή διευθέτηση των διπλανών δοντιών. Έτσι πρώτα πρέπει να γίνει κλινική εξέταση από τον οδοντίατρο σας και αν εκείνος κρίνει σκόπιμο να γίνει και πανοραμική ακτινογραφία. 

Περισσότερα...